Προσφορές

perioxi

To Poseidon Beach Hotel βρίσκεται στην  Ήπειρο, στο βορειοδυτικό τμήμα της χερσαίας Ελλάδας, στη θέση Κανάλι-Καστροσυκιά Πρέβεζας δίπλα στην καθαρή θάλασσα του Ιονίου πελάγους.

Μια από τις ωραιότερες περιοχές της Πρέβεζας είναι η Καστροσυκιά , ένα εξαιρετικό τουριστικό θέρετρο. Η περιοχή διαθέτει μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις δίπλα σε πανέμορφες ακτές και προσφέρει μια πληθώρα επιλογών στους επισκέπτες. Χιλιάδες επισκέπτες απολαμβάνουν εδώ κάθε χρόνο την ομορφιά και την γοητεία του ελληνικού καλοκαιριού.

Η Πρέβεζα

Η Πρέβεζα βρίσκεται στη στενή είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, απέναντι από το Άκτιο. Εκεί το 31π.χ έγινε μία από τις συγκλονιστικότερες ναυμαχίες του αρχαίου κόσμου, που έκρινε την εξουσία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ανάμεσα στον Οκταβιανό, τον μετέπειτα Αύγουστο Καίσαρα, και τον Αντώνιο.

Σε ανάμνηση της νίκης του, ο Οκταβιανός δημιούργησε μία καινούργια λαμπρή πόλη, τη Νικόπολη, που άνθισε στους επόμενους αιώνες και ξεπέρασε σε πληθυσμό τους 30.000 κατοίκους.

Η καταστροφή της Νικόπολης 10 σχεδόν αιώνες μετά, έφερε στο φως της ζωής την Πρέβεζα. Η ιστορική συνέχεια εκφράστηκε από τον 14ο αιώνα, όταν ο χώρος των ερειπίων της Νικόπολης αναφέρονταν ήδη ως παλαιά Πρέβεζα.

Η νέα πόλη αποτέλεσε μέρος και του περίφημου Δεσποτάτου της Ηπείρου μέχρι την κατάλυση του. Η θαλασσοκράτειρα Βενετία, διαβλέποντας τη σπουδαιότητα της Πρέβεζας, την κατέλαβε από τους Τούρκους, και την οχύρωσε με τα περίφημα Ενετικά της κάστρα.

Η πόλη, λόγω της θέσεως της, υπήρξε μήλο της έριδος και μεταξύ των Γάλλων και του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Ελευθερώθηκε και εντάχθηκε στο νέο ελληνικό κράτος το 1912.

Σήμερα ο Δήμος Πρέβεζας αριθμεί περίπου 30.000 κατοίκους. Η Πρέβεζα έχει νησιωτικό χαρακτήρα, καθώς βρέχεται στις 3 πλευρές της από θάλασσα. Η ανάσα της έρχεται από τον Αμβρακικό, ένα οικοσύστημα με εξαιρετική βιολογική, οικολογική και αισθητική αξία, από τις ακτές του Ιονίου, από τα δάση που την περιβάλλουν.