Εκδρομές στη Σάμο

frontpage

Εκδρομές με Σκάφος

ΣΑΜΙΟΠΟΥΛΑ:

Μία εναλλακτική πρόταση για ημερήσια εκδρομή με εκδρομικά καΐκια, που ξεκινούν από το Πυθαγόρειο, είναι η βραχονησίδα απέναντι από τους Σπαθαραίους, στα νότια της Σάμου, η Σαμιοπούλα, με την υπέροχη άσπρη αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά.

ΙΚΑΡΙΑ-ΦΟΥΡΝΟΙ:

Με το πλοίο της γραμμής, από το Βαθύ και το Καρλόβασι, μπορείτε να φτάσετε σε δυόμισι ώρες στη γειτονική Ικαρία και στα λιμάνια της Εύδηλος και Άγιος Κήρυκος. Να νιώσετε τους χαλαρούς ρυθμούς του νησιού στο Χριστό Ραχών, να χορέψετε σε κάποιο από τα θρυλικά Ικαριώτικα πανηγύρια, να πάτε για λουτρά στα Θέρμα και να κολυμπήσετε στις πανέμορφες παραλίες του νησιού.

Από την Ικαρία μπορείτε να πραγματοποιήσετε ημερήσια εκδρομή στους Φούρνους και να απολαύσετε εικόνες αυθεντικής ηρεμίας και γαλήνης, το ουζάκι σας στο λιμάνι, τα φρέσκα ψάρια, τα θαλασσινά και τις υπέροχες αστακομακαρονάδες.

ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΕΦΕΣΟΣ:

Από το Βαθύ και το Πυθαγόρειο, οργανώνονται καθημερινά, από τον Απρίλιο μέχρι και τέλος Οκτωβρίου, οργανωμένες εκδρομές επίσκεψης στα μικρασιατικά παράλια, στο τεράστιο παζάρι του Κουσάντασι και στην αρχαία Έφεσο.

Αυτή η ολοήμερη εκδρομή σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε «διακοπές μέσα σε διακοπές». Μόνο 1,5 ώρα σας χωρίζει από ένα εντελώς διαφορετικό κόσμο: την Τουρκία, τη γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας. Μπορείτε να ταξιδέψετε στη χώρα των τζαμιών και των μιναρέδων, να εισχωρήσετε στον πολύχρωμο ευωδιαστό κόσμο των παζαριών, να απολαύσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, να επισκεφθείτε το διάσημο αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου. Πριν από την επιστροφή σας στη Σάμο έχετε ελεύθερο χρόνο στη μικρή πόλη-λιμάνι του Κουσάντασι, το οποίο παρά την αύξηση του τουρισμού, διατηρεί ακόμα τον ανατολίτικο χαρακτήρα του με καφενεία, μικρά παζάρια και χαμάμ (τουρκικά λουτρά).

ΠΑΤΜΟΣ:

Καθημερινά από το Πυθαγόρειο και τακτικά από τον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αναχωρεί ιπτάμενο δελφίνι για ολοήμερη εκδρομή στο νησί της Πάτμου.

Η Πάτμος, αλλιώς και «Η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου» είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Χριστιανισμό. Εκεί βρίσκεται η σπηλιά, όπου λέγεται ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε την «Αποκάλυψη», το τελευταίο βιβλίο της Βίβλου.

Στην κορυφή του νησιού δεσπόζει το καστρομονάστηρο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με το μοναδικό, αρχοντικό οικισμό της Χώρας να το περιβάλλει. Στη Μονή φυλάσσονται εκκλησιαστικά κειμήλια ανεκτίμητης αξίας, σπάνια χειρόγραφα, εικόνες, κοσμήματα, κεντήματα και διατηρείται πλούσια βιβλιοθήκη.

Εκτός όμως από τα θρησκευτικά στοιχεία το ήρεμο αυτό νησί, έχει έντονα γεωφυσικά χαρακτηριστικά και διαμελισμό, με αποτέλεσμα στις ακτές να δημιουργούνται πολλοί κόλποι ή μικρότεροι όρμοι με πανέμορφες παραλίες.

ΠΙΚ ΝΙΚ:

Μια ακόμη πρόταση για εκδρομή με σκάφος αποτελεί το “πικνίκ”. Καΐκια από το Πυθαγόρειο διοργανώνουν θαλάσσιες εκδρομές στις μαγευτικές παραλίες του νησιού Τσόπελα, Μικρή και Μεγάλη Λάκκα. Το κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου και σε παραλίες απρόσιτες και σαγηνευτικές αποτελεί μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Κατά την εκδρομή υπάρχει άφθονος χρόνος για ηλιοθεραπεία, κολύμπι και φωτογράφιση και πάντα προσφέρεται φαγητό, μαγειρευμένο από το πλήρωμα.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία η οργάνωση δραστηριοτήτων παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μας.